Gastblog Kerst Voeding en gezondheid

Kerst tip: Een simpele kerstcocktail voor kinderen

Op de school van mijn dochtertje wordt elk jaar rond Kerst een  gezellig kerstontbijt of kerstdiner georganiseerd. De klassenouders maken voor de kinderen een voorgerecht, de kinderen zelf brengen ieder 5-6 hapjes mee voor een gevarieerd buffet en tot slot zorgt de school voor de toetjes.

Dit jaar ben ik, samen met een andere moeder, klassenouder van groep 3-4 en dus mochten wij dit jaar het voorgerecht verzorgen. We kregen 10 euro en daarvan moesten we 30 gezonde voorgerechtjes van maken. We kozen voor een speciale kerstcocktail voor kinderen. 

Zo maak je de kerstcocktail voor kinderen!

Benodigdheden:

 • kip
 • doorzichtige bekertjes
 • kerstboompjes of iets anders om de bekertjes te versieren
 • lijm of dubbelzijdige tape
 • 1 grote wortel
 • komkommer
 • soepstengels 1 doosj
 • blikje ananas
 • prikkertjes of leuke stokjes, evt met kerstslingers
 • sla
 • mayonaise fritessaus of  yofresh (6 flinke eetlepels)
 • peper, zout,  milde paprika kruiden of kerriepoeder

Het totaalbedrag aan boodschappen was   € 10,23
De mayonaise en kruiden hebben we van eigen voorraad gebruikt en kerstslingers voor op de prikkertjes hadden we ook nog liggen.

We waren in eerste instantie op zoek naar leuke bekertjes op voet maar met 10 euro ga je het dan niet redden. Dus werden het de simpele doorzichtige bekertjes.  (Wibra 50 stuks 1,90)
Om het bekertje op te fleuren hebben we er met lijm, houten kleine kerstboompjes opgeplakt. Dit soort decoraties zijn altijd goedkoop te vinden bij winkels als Big Bazar, Action en Xenos.


De kip laat je na het koken even afkoelen en ga je vervolgens fijn snijden.
De wortel en de sla ga je in fijne reepjes snijden. Het gemakkelijkste is om bij de wortel gebruik te maken van een een keukenmachine of schaaf.
De komkommer snijd je in de lengte in 6-en. Daarna hak je de komkommer in kleine blokjes.
Tot slot hebben we de ananasblokjes ook klein gesneden.

Voor de saus gebruikten we YoFresh, omdat die niet zo romig is. We deden er wat milde paprika poeder door, wat zout en peper en een klein beetje sap uit het blikje ananas.
Ook meng je even de wortel, komkommer, ananas, kip  en saus met elkaar.

Vervolgens is het tijd om de heerlijke kerstcocktails voor kinderen te gaan maken. Onderin de bekertjes doe je eerst de sla en daaroverheen de kipcocktail.
Een prikkertje met kerstversiering erop maken het lekker feestelijk. Tot slot breek je een soepstengel door de midden. Deze zet je in het bekertje…en klaar! Super leuk, en kinderen zullen er van smullen! Dus ook perfect geschikt als voorgerecht voor het Kerstdiner. Smakelijk eten!


Wat vinden jullie een lekker feestelijk voorgerecht voor kinderen?

Door gastblogger Nancy

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  Kinderkerstdiner - aftellen naar kerst - MamaMinke
  14 oktober 2017 at 21:20

  […] kun je hier kijken voor leuke recepten voor kerst op school. Of maak voor je eigen kerstdiner een simpele kerstcocktail voor kinderen. Aftellen naar kerstFleur bedacht deze super leuke kerstbloghop. Samen met 23 […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.