Sinterklaas Voeding en gezondheid

{ Recept } | Pieten Taart / KitKat Sinterklaas taart

Sinterklaas hapjes lekkernijen kitkat taart

Een tijdje terug heb ik een ‘varkentjes in de modder’ taart gemaakt. Nu is het natuurlijk ook een heel leuk idee om met dit eenvoudige recept, in plaats van de varkentjes, de taart aan te passen aan een thema. Denk aan konijntjes met Pasen of een sneeuwpopje in de sneeuw met Kerst. Misschien kun je al raden welke taart ik maakte: Pietjes in een modderbad taart! Lees hier hoe je deze gave Pieten taart, of ook wel KitKat Sinterklaas taart genoemd, kunt maken

Pieten taart maken: Stap voor stap

Zwarte pieten taart

Ik denk ook dat bij iedereen die wel ooit eens een taart bakt, deze wel eens op het bak-programma heeft gestaan.
Dit was ons resultaat van de varkentjes-taart:

Vandaag maakten we dus een leuke, overheerlijke Pieten taart.

Benodigdheden

  • Taart-mix
  • KitKat  of lange vingers
  • Fondant en of marsepein
  • Eieren
  • Water
  • Bakvorm
  • Lint
  • Slagroom
  • Boter
  • Roomboter
  • Poedersuiker

Mocht je de Kitkat te duur vinden, dan kan je het ook oplossen door lange vingers rondom de taart te zetten.
Ik vond het wel nog best een opgave om snel bij een supermarkt zwarte fondant of marsepein te vinden. Bijna nergens te krijgen, maar gelukkig bij de Jumbo vond ik de zwarte fondant, samen met nog veel andere kleurtjes, in de schappen.

Zwarte pieten taart 5

Daar gaan we!

Je zorgt eerst natuurlijk voor de taart zelf. Als je een echte keukenprinses bent, kun je hem helemaal zelf maken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om, als je net als ik het net wat te druk hebt met 4 kids, gewoon gaan voor de easy way en een pakje gebruiken.
Ik koos deze keer voor een normale biscuit deeg en de ‘Verwen Double Chocolate van Dr. Oetker’. Met met deze verpakking  heb je door de ingesloten chocolade topping, ook meteen perfecte modder voor het modderbad van de Pieten taart.

Zwarte pieten taart2

Wanneer de twee cakes gebakken zijn kun je, indien je die hebt, heel handig met een taartzaag de cakes in perfecte laagjes zagen. De taarten zijn even groot en ik heb er voor gekozen om ze door elkaar te stapelen. Zo krijg je dus om en om een laagje chocoladecake.

Zwarte pieten taart 2

Tijdens het bakken en afkoelen van de taarten heb ik van roomboter en poedersuiker de botercrème gemaakt. Deze heb ik tussen de taartlagen gedaan. Daarnaast heb ik er ook de zijkant mee ingesmeerd, zodat de KitKat dan wat gemakkelijker blijft plakken.
Je kunt ook kiezen voor jam of slagroom als vulling, of iets anders wat je zelf lekker vindt.

Zwarte pieten taart 4

Wanneer je de KitKat tegen de zijkant aanzet, kun je ze het beste een beetje schuin plaatsen. Anders kunnen ze namelijk omvallen. Zorg dat de KitKat goed aansluit tegen de taart. Als er rondom overal KitKat staat dan strik je er een lint omheen zodat het stevig blijft zitten. Het lint zorgt er ook voor dat het er nog gezelliger uit ziet.

IMG-20151205-WA0010

Dan is het tijd om de chocoladerepen te smelten of je gebruikt, zoals ik (lekker gemakkelijk) het zakje topping van Dr. Oetker om
de modder te maken. Als je het zakje topping gebruikt is het heel simpel: even wat slagroom koken, chocoladepoeder erbij, roeren en het is al klaar.
De chocolade giet je over de taart en je ziet dat hij mooi blijft hangen tussen de KitKat.

Zwarte pieten taart 1
KitKat Sinterklaas Sint taart

                     

Versieren maar

Ondertussen zijn de kinderen natuurlijk al heerlijk aan het kleien met de marsepein en het fondant.
Er komen namelijk Sinterklaasjes, Pietjes en cadeautjes in de taart. Superleuk om op de Pieten taart mee te decoreren. Gegarandeerd de leukste taart die je voor pakjesavond taart kan maken!

Hoe vinden jullie onze Pieten taart geworden? Het wordt in ieder geval smullen!!

Zwarte pieten taart KitKat Sinterklaas

Meer Sintspiratie?

Wil je nog meer Sint inspiratie? Misschien vind je het dan leuk om deze Sinterklaascadeautjes te maken.
En ben je op zoek naar de leukste spelletjes en manieren om Pakjesavond te vieren, dan hebben we hier de leukste ideeën op een rijtje!





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



3 Comments

  • Reply
    Heel veel Sinterklaas hapjes inspiratie! - Go or No Go
    9 november 2019 at 06:30

    […] ook veel uitgebreider aanpakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk diner of een lekkere zelfgemaakte taart? In dit artikel laat ik je verschillende lekkere Sinterklaas hapjes zien die perfect zijn tijdens […]

  • Reply
    { Kindvriendelijk recept } | Stroopwafel truffels - Go or No Go
    4 november 2019 at 06:30

    […] de herfst vakantie was het regenachtig buiten en wilden we eens iets anders maken dan cake of taart. Na wat zoeken op Google en in de voorraadkast kwamen we uit op stroopwafel […]

  • Reply
    Linda Raaijmakers
    26 maart 2017 at 19:35

    Ooooh die is lekkerrrrr. Die zou ik eigenlijk moeten maken voor de verjaardag van onze tweeling op 5 december haha

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.