Creatief & Knutselen DIY Gastblog Sinterklaas

DIY: Zelf leuke Sintversiering en raamdecoratie maken

Linda - Go or No Go

DIY: Zelf leuke Sintversiering en raamdecoratie maken. Lees hier onze blog!

kado

Met kerst haalt heel Nederland alles uit de kast om het huis zo gezellig mogelijk te versieren. Met Pasen staat de paastak bij bijna elk gezin met kinderen (en bij ouderen) in de woonkamer te pronken met mooie eitjes.
Met carnaval halen we confetti, slingers en ballonnen in huis, in de herfst gaan we het bos in om daarna thuis te komen met genoeg materiaal om de hele straat te voorzien van mooie herfststukken. In de zomer gaan we schelpjes zoeken op het strand, kortom… elk jaargetijde of elk feestje is voor ons een reden om ons huisje extra gezellig te maken.

Maar hoe leuk is het, om met het allergrootste kinderfeest, Sinterklaas, ook je huisje te versieren?

Als je een uurtje de tijd hebt, heb jij vandaag nog je huisje gezellig versierd voor komende pakjesavond… en de kinderen vinden het natuurlijk helemaal geweldig  om te helpen met inpakken. Ik heb voor jullie een korte uitleg gemaakt om zelf Sintversiering te maken.

Benodigdheden:

 • lege kleine medicijndoosjes of andere kleine doosjes, wc rollen, etc.
 • jute zak
 • inpakpapier of gekleurd papier
 • cadeaulint, strikken, etc
 • plakband, plakstift en schaar

Verzamel een aantal kleine doosjes, bijvoorbeeld lege medicijndoosjes in verschillende maten of lege toiletrollen. Mocht je geen kleine doosjes in huis hebben, dan kun je ook een doosje van bijvoorbeeld hagelslag door midden knippen. Zo heb je in 1 keer al 2 of 3 kleine doosjes. Maar even een rondvragen bij familie en vrienden levert je vaak al snel een volle tas kleine doosjes op.

Koop wat papier in jouw smaak. Dat kunnen goedkope rollen Sinterklaas-inpak-papier zijn, maar kan ook met bijvoorbeeld
gekleurd papier van de Action, wat daar erg goedkoop is. Natuurlijk kun je ook kiezen voor mooie rollen inpakpapier in kleurtjes die leuk bij je huis passen.

Vervolgens is het heel simpel, de kleine doosjes pak je in met verschillende soorten papier. Een leuk lintje om elk pakje of strikje maakt van de doosjes echte cadeautjes.
Van een grote juten zak maak je een paar kleine juten zakjes.
Vervolgens stapelen met de cadeautjes en jute zakjes en ten slotte decoreer je het leuk voor het raam!  Wat ik ook leuk vind, is om ze op te hangen aan houten takken: Helemaal hip op het moment!

Ik ben benieuwd hoe jullie je huis versierd hebben voor Sinterklaas! Hebben jullie thuis (zelfgemaakte) Sintversiering?  

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

 • Reply
  97Darlene
  28 december 2016 at 11:47

  I must say you have very interesting content here.

  Your page can go viral. You need initial boost only.

  How to get it? Search for; Etorofer’s strategies

 • Reply
  DIY - Zwarte Pieten taart - Go or No Go
  5 december 2015 at 15:08

  […] je nog meer Sint inspiratie? Misschien vind je het dan leuk om deze Sinterklaascadeautjes te […]

 • Reply
  Judith
  1 december 2015 at 14:26

  Wat een leuk idee zeg! Zo simpel en het ziet er tegelijkertijd hartstikke gezellig uit. Dit ga ik volgend jaar zeker doen! Voor deze paar dagen vind ik het de moeite niet meer…

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  1 december 2015 at 11:32

  Ik heb het eigenlijk niet versierd moet ik bekennen. Het was niet eens bij me opgekomen. Wel vieren we het op 5 december. Dat dan weer wel.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.