Creatief & Knutselen DIY Gastblog Kerst

DIY: Last minute adventskalender maken

Linda - Go or No Go

Toen ik samen met mijn dochtertje de adventskalender van stof aan het maken was, kwam ze op een leuk idee. Ze dacht dat het voor haar opa ook heel leuk zou zijn als hij in december ook elke dag een pakje zou  mogen openmaken. Dus wilde ze graag voor Opa een last minute adventskalender maken. 

“Mam, Opa is maar alleen en ik denk dat hij, als we voor hem ook een adventskalender maken, hij dan elke ochtend blij wordt en weet dat we aan hem denken”.
Super lief natuurlijk, dus daar gingen we voor!!

Last minute adventskalender

Dat moest dus allemaal nog even op het laatste moment…maar hoe maak je snel een mooie adventskalender. Nou, daar hebben wij iets op verzonnen!
Als je nu denkt: goh, dat wil ik ook nog even maken…je kalender mag ook gewoon per 6 december in gaan, dus het kan nog! 🙂

Benodigdheden

 • Een grote doos waarin alle cadeautjes passen
 • 24 kleine doosjes (of minder als je later begint)
 • Plak en plakband
 • Schaar
 • Cadeaulint
 • Gekleurde tape (Action)

De grote doos zet je op zijn kant en je maakt aan de bovenkant wat gaatjes erin. Door de gaatjes haal je cadeaulint heen en zet dat met tape goed vast.
Dan bekleed je de doos aan de binnen- en buitenkant met leuk cadeaupapier. Je kunt het nog versieren met gekleurde tape, zodat het er extra gezellig uit ziet.
Kies papier en materiaal dat bij de persoon past waar de kalender voor wordt.

Dan de cadeautjes..

Mijn dochtertje heeft voor haar Opa zelf gezorgd voor cadeautjes. Ze knutselde een sneeuwpopje van klei, ze maakte een loom-armbandje, ze maakte van strijkkralen een kerstboom, een mooie tekening, een sleutelhanger, een kerstkaart en nog veel meer. Verder had ze een paar lieve briefjes geschreven voor Opa. Zo had ze op het briefje van 24 december geschreven: Opa, kom je bij ons genieten van een kerstontbijt?
Op andere dagen had ze briefjes met bijvoorbeeld: “Opa, ik ga vandaag een taart voor je bakken”. Super lief. Tot slot hebben we samen ook nog een paar kleine cadeautjes voor Opa uitgezocht.

Na het uitzoeken van de cadeautjes, werd het tijd om ze allemaal leuk in te pakken.  Wij hebben alles in vierkante doosjes gepakt, zodat het er extra leuk uit komt te zien. Maar het kan natuurlijk ook gewoon in kerstpapier. Je kunt het nog decoreren met cadeaulint of gekleurd tape.

Dan moet natuurlijk  op elk pakje het cijfer komen, zodat Opa kan zien welk cadeautje voor welke dag is. Dat kun je natuurlijk met een stift doen, maar wij hadden nog wat stickertjes liggen met alle cijfers erop dus die hebben we gebruikt.

Je decoreert de pakjes in de doos en om het extra te versieren hang je aan de lintjes  wat kleine pakjes.
Mijn dochtertje vond het leuk om bij elk pakje een kort gedichtje te maken. Die hebben we na het schrijven leuk opgerold en op het bijbehorende pakje geplakt.
Het is nauurlijk ook leuk om de cadeautjes mooi te decoreren in een leuke mand of je kunt ze bijvoorbeeld onder de kerstboom te zetten.

Deze adventskalender kun je in een dag maken en je kunt er iemand heel blij mee maken! Veel plezier en succes!
Ben je nu niet creatief en wil je tóch een last minute adventskalender waar je kids heel blij van gaan worden? Denk dan eens aan een speelgoed adventskalender. Super leuk, snel en vol verrassingen!

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  26 maart 2017 at 19:36

  oooooooooh, deze adventskalender kan ik maken 😀 superleuk 😀 Al die doosjes ogen heel schattig zeg.

 • Reply
  Wilmaaa
  5 december 2015 at 08:23

  Wat een leuke kalender! Ziet er heel leuk uit!

 • Reply
  Go or No Go
  4 december 2015 at 12:53

  Gastblogger Nancy is dol op knutselen met haar dochtertje en bewaard van alles wat leuk zou kunnen zijn voor het knutselen. Waaronder dus een hele verzameling doosjes, maar ook toiletrolletjes, potjes en noem maar op. 🙂
  Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zoveel doosjes heeft, als je er geen rekening mee hebt kunnen houden, maar dan kun je natuurlijk ook gewoon het cadeautje inpakken zonder een doosje erom heen 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  4 december 2015 at 12:50

  Die 24 kleine doosjes intimideren mij. Waar heb jij ze zo snel vandaan getoverd?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.