Creatief & Knutselen DIY Gastblog Kerst

DIY: Je eigengemaakte stoffen adventskalender

In een groot deel van de wereld is gisteren de Adventstijd begonnen.
Heel veel kinderen mogen vanaf 1 december tot en met 24 december elke dag een pakje of een deurtje open maken.
24 dagen lang worden de kids verrast met een klein cadeautje, een briefje met lieve woordjes, een snoepje of iets anders.In Nederland en vele andere landen zijn al een aantal jaren de chocolade adventskalenders in de handel, die je bij vele winkels en supermarkten al vanaf € 0,79 cent kan kopen. Behalve de kant en klare chocolade adventskalenders kan je ook heel leuk zelf een echte bijzondere adventskalender maken.

DIY: Je eigengemaakte stoffen adventskalender

Ik heb er dit jaar 2 gemaakt, één van stof en één van karton. Ik ga jullie nu uitleggen hoe je de stoffen adventskalender kunt maken.
Die van stof kost net wat meer aan materiaal, maar deze kun je wel jaar na jaar opnieuw gebruiken.

Benodigdheden:

  • verschillende lapjes stof. Dit kunnen zeker ook restjes zijn. Heb je dat niet, dan verkopen ze bij bijvoorbeeld de Kwantum al leuke stofjes vanaf € 2,50 per meter. Ik heb 8 lapjes gekocht van 0,5 meter. In totaal was ik hiervoor €10,- kwijt.
  • schaar
  • naaimachine (of naald en draad als je veel tijd en geduld hebt 🙂 )
  • garen in de kleuren van de stofjes
  • lint
  • kralen
  • cijfers (3 doosjes met houten cijfers van de Action. Je hebt de volgende cijfers nodig:
    0: 2 keer * 1: 13 keer * 2: 8 keer * 3: 3  keer * 4: 3 keer * 5: 2 keer * 6: 2 keer * 7: 2 keer * 8: 2 keer * 9: 2 keer
  • textiellijm (Te koop bij te Action)

Om te beginnen meet je even hoe groot je de zakjes wil hebben. Je vouwt ze vervolgens dubbel en naait ze binnenstebuiten aan 3 kanten aan elkaar. Je stikt vervolgens een extra randje, zodat je er straks het lintje doorheen kan trekken.
Dan vouw je de mooie kant weer naar buiten.


Je rijgt er de lintjes door en hangt aan elk uiteinde van elk lintje (dus 2 per zakje) leuke bijpassende kraaltjes. Laat je kinderen de stofjes, lintjes en kraaltjes uitkiezen; zo wordt het echt jullie projectje.

Leg alle zakjes op een mooie volgorde, zodat je bijvoorbeeld niet twee dezelfde kleuren achter elkaar krijgt.
Lijm met de textiellijm de cijfers op de zakjes.

De finishing touch

En dan de finishing touch… het vullen van de zakjes!
Dat hoeft niet altijd veel geld te kosten. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan snoepjes en kleine cadeautjes maar ook aan lieve briefjes of activiteiten. Bijvoorbeeld “Vanavond mag je langer opblijven” of  “Jij mag kiezen wat we vanavond eten” of “Vandaag gaan we samen cakejes maken”.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie om zelf een adventskalender te maken?
Klik dan door naar dit fijne overzicht: 8x zelf een adventskalender maken.


Decoreer de zakjes leuk op tafel, op een dressoir of op de vensterbank. Als ze niet te zwaar zijn is het ook heel leuk om ze aan een touw te hangen en vervolgens deze als een slinger ergens op te hangen. Ook zijn ze natuurlijk super leuk om onder de kerstboom te zetten. Klaar is je stoffen adventskalender!!

Heb jij een adventskalender thuis? En heb je die gekocht, of zelf gemaakt?

adventkalender 7

Lees ook: de leukste adventskalenders voor kinderen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.