5 jaar 6 jaar 7 jaar Educatief

{ Review } | TipToi Boerderijset met losse dieren

Daan en Jesse hebben het afgelopen jaar erg veel gespeeld met de TipToi® stift en hun boerderij boek. Maar nu is er iets nieuws, iets wat de beleving voor je kind tijdens het spelen nog veel groter maakt! Maak kennis met de TipToi® Boerderijset met losse dieren.

TipToi Boerderijset

TipToi® heeft namelijk een echte dierenset met 3D boerderij uitgebracht. Bij deze set kun je
een boerderij opbouwen en je krijgt er ook daadwerkelijk 3 boerderijdieren bij; een koe, een paard en een varken. Alle materialen zijn van zeer goed en stevig materiaal gemaakt en de kwaliteit is erg hoog.


Nadat ik de geluidsbestanden gratis op de TipToi® stift had gezet, konden we met de nieuwe set aan de slag. Het werd ons direct duidelijk dat we met deze set wederom uren kunnen gaan spelen. Er is onwijs veel te doen, te zien, te beleven en te luisteren.

Wat kun je er allemaal mee doen?

Je kunt ervoor kiezen om te luisteren naar een verhaal over de boerderij. Dit verhaal wordt met verschillende (leuke en gekke) stemmetjes en geluiden vertelt, waardoor het voor kinderen erg leuk is om naar te luisteren.
Behalve luisteren naar een verhaal, kun je nog veel meer doen. Je kunt bijvoorbeeld met de dieren gaan spelen, en wij voor kiezen de koe 

IMG_8051.  IMG_8052

Met de gloeilamp-knop kun je ontzettend veel wetenswaardigheden over de koe krijgen. Zo vertelt de pen bijvoorbeeld dat koeien herkauwers zijn, wat verschillen zijn tussen mannetjes en vrouwtjes koeien, hoeveel ze drinken, over de kleuren en vacht en nog veel meer.

Maar er is meer..

Als je 1 keer met de TipToi® op de koe tipt, krijg je 1 wetenswaardigheid te horen. Dit duurt
kort, zo’n 30 seconden. Goed te doen dus voor je kind! Wil je vervolgens nog een wetenswaardigheidje horen, dan tip je nogmaals op de koe. Zo niet, kies je bijvoorbeeld voor het oog-symbool. Hiermee krijg je geluiden en korte zinnen van en over koeien te horen.
Tot slot kun je verschillende spelletjes met de koe spelen. Hiervoor tip je het dobbelsteen-symbool aan. Je kunt dan kiezen wat voor spel je wilt spelen, bijvoorbeeld een quiz, een luister- en tel spel of een geluiden-raad-spel.

Ideaal voor in de auto

Wat wij erg gaaf vinden aan de boerderijset, is dat je op ieder onderdeel van de boerderij kunt tippen. Zelfs op de
hekken, op modder, het gras en de hokken. Overal is informatie over te horen op de TipToi® stift.Wat we aan deze set ook extra leuk vinden, is dat je de losse diertjes bijvoorbeeld mee in de auto kunt nemen samen met het losse symbolenkaartje. Daan en Jesse worden autoziek als ze gaan lezen in de auto of spelen op de iPad, dus wij vinden dit ideaal!

TIP!

IMG_8056

Er zijn ook veel losse dieren beschikbaar. Wat ik bijvoorbeeld een super leuk idee vindt is dat je je kind kan laten sparen voor een los diertje. Bijvoorbeeld door een spaarsysteem als je je kind iets wil leren (Denk aan doorslapen ‘s nachts, zelf aankleden, enz). Maar ook als je kind bijvoorbeeld zakgeld krijgt en je hem wil leren om te sparen voor een doel. De losse dieren heb je al vanaf €4,99, dus dan duurt het sparen ook niet te lang.

Feitjes
– Aantal spelers: 1 (of samen ermee spelen)
– Leeftijd: 4-7 jaar (al denk ik dat hij vanaf 5-6 jaar pas echt leuk is. Ik vind 4 jaar nog net te jong)
– Prijs: Gemiddeld rond de €30,- (Exclusief TipToi® stift), en hier te koop.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 4-jarige jongen - Go or No Go
  29 februari 2020 at 09:31

  […] Deze tip kreeg ik ooit eens van iemand en wat ben ik er blij mee! Er wordt nog steeds volop gebruik van gemaakt want je kunt er veel aan uitbreiding van bijkopen. Tiptoi is een interactief leersysteem van Ravensburger. Er zijn puzzels, boeken en spelletjes van te vinden. Er zit een speciale pen bij en als je hiermee de afbeeldingen of stukken tekst aantikt klinken er bijbehorende geluiden, teksten of muziekjes. Zo kunnen ze spelletjes doen, leren ze van alles over verschillende onderwerpen en zijn ze echt bezig. Je hebt deze sets voor verschillende leeftijden en in verschillende thema’s. Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld een thema dieren waarbij er TipToi sets zijn in allerlei uitvoeringen. Het zijn een soort puzzels die je op verschillende manieren kunt maken en er worden ook andere spelletjes mee gespeeld. Ook is er een TipToi boek: “Bij ons thuis“. Een zeer uitgebreid thema wat je kindje van alles leert over alles rond het huis en de familie. Leuk om samen te doen, maar ook voor je kindje alleen om zich lekker mee te vermaken. (Lees hier ook onze reviews van TipToi Bij ons thuis, klokje rond en eerste letters, wereldatlas en de boerderijset) […]

 • Reply
  Review | Ravensburger Tiptoi starterset "Bij ons thuis" | Momambition.nl | Lifestyle blog voor de moderne en ondernemende moeder
  12 september 2018 at 12:41

  […] een nieuw boek. Bij het rondkijken zag ik dat er dus ook spellen zijn met dit systeem (zoals deze boerderij set van tiptoi) dus daar wil ik wel wat […]

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20 november 2015 at 11:51

  Ik vind dit hartstikke leuk! Het daagt kinderen uit en het is creatief. Beter wordt het niet vind ik.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.