4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Stoere blikken met Max de Mepper

Eén van de nieuwste spellen van dit moment is Max de Mepper van Hasbro. Een spel voor de stoere jongens en meisjes onder ons! Max is een stoer monster en Max heeft 1 hobby: Meppen! Op jouw speelfiguurtjes nog wel!

Voordelen
* Het spel kan prima door alleen kinderen gespeeld worden (volwassene hoeft niet per se mee te doen)
* Iedereen heeft gelijke kansen om te winnen

Nadelen
* Als Max rond draait, maakt hij best wel wat herrie

Hoe werkt Max de Mepper?

Om te beginnen als eerste een compliment voor hoe het spel begint: De speler die het beste zoals
Max de Mepper kan kijken, mag beginnen! Eindelijk eens niet de jongste speler die beginnen mag. En het levert meteen een grappige situatie op. (Zie foto 🙂 )IMG_7933

Iedere speler krijgt 3 speelfiguurtjes. Zodra je aan de beurt bent, ga je met je figuurtje op het speelbord. Je laat Max de Mepper draaien. Dit kun je doen door middel van het slakje dat aan het spelbord zit.
Zodra Max klaar is met draaien, slaat hij met zijn vuist. Als Max op een leeg plekje slaat, mag je het aantal stappen zetten dat in besjes staat afgebeeld op de plek waar Max zojuist geslagen heeft. Vervolgens krijg je het aantal besjes dat staat afgebeeld op het plaatje waar je zojuist op bent komen staan.

Dan is de volgende speler aan de beurt. Deze laat Max de Mepper weer ronddraaien. Slaat Max met zijn vuist op een figuurtje, dan is dit figuurtje af. Deze wordt uit het spel gehaald en de besjes die bij dit figuurtje verzameld waren, raakt de speler kwijt.
Zodra alle figuurtjes af zijn of alle besjes op zijn, tellen alle spelers hun besjes op. Diegene met de meeste besjes heeft gewonnen!

Max de Mepper review
Daan en Jesse vinden het een leuk spel en moeten vooral erg hard lachen als het figuurtje van de ander wordt gemept. Het is een redelijk simpel spel, dus als broertjes/zusjes van verschillende leeftijden samen spelen, gaat dit prima. Daan en Jesse spelen er gemiddeld zo’n 20 minuten mee tot ze weer op zoek gaan naar iets anders om mee te spelen.
Daan en Jesse zijn van mening dat dit spel een GO krijgt, en daar is Mama het helemaal mee eens!

Feitjes

  • Aantal spelers: 2 of 3
  • Leeftijd: Vanaf 4 jaar
  • Prijs: €24,99
  • Gemiddelde speelduur: 8 minuten per spel

IMG_7953      Max de Mepper

Ook leuk: Aladin spel

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.