{ Review } – Kinderboek Opsekopse wereld

Een splinternieuw boek dat direct al door de mooie grote afmeting en leuke voorkant opvalt: Opsekopse Wereld!

Opsekopse Wereld

Wat meteen super vernieuwend is in Opsekopse Wereld, is dat het niet direct als voorleesboek begint. Het begint
met de prikkelende vraag of je flexibeler, creatiever en speelser wilt leren denken. Hiervoor staan er vervolgens 5 leuke tips in het boek. Tips die gericht zijn op omdenken: Zo is er bijvoorbeeld een leuke tip over hoe om te gaan met kinderen iets laten eten wat ze niet lekker vinden. Ook staan er leuke tips in over buiten spelen als het regent. Er staan zelfs tips voor de ouders zelf in!opsekopse wereld

Hierna begint het verhaal. Het verhaal gaat over Siem, een jongetje dat van alles aan het ontdekken is. Vooral als hij op de kop hangt! Want als Siem op z’n kop hangt en naar Opa kijkt, dan is de mond van Opa ineens verdrietig, terwijl hij net nog blij keek!
Als alles andersom zou zijn, zou Siem in een Opsekopse Wereld leven. Dan zou Siem groot zijn en opa klein, donker zou licht zijn en hondendrollen zouden heerlijk ruiken!

Go or No Go?

Daan en Jesse moeten tijdens het lezen erg lachen om Siem, die alles andersom ziet en doet. Want als Siem ineens spruitjestaarten lekker vindt en hondendrollen heerlijk vindt ruiken, vinden Daan en Jesse dat wel echt heel erg gek en raar!

IMG_8066   IMG_8070

Het boek is erg leuk en verfrissend en ook echt een leuke tip voor kinderen die moeite hebben met een vaste structuur los te laten. Zeker als de ouders mee doen met de tips en het verhaal, is het voor kinderen dubbel zo leuk. Het boek krijgt daarom van ons een GO!

Feitjes

* Prijs: €16,95
* Te koop bij: Droomvallei Uitgeverij

Ben je op zoek naar meer leuke boeken voor kinderen? Kijk eens bij deze post over de Donald Duck voor je kind!

IMG_8067

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    10 november 2015 at 11:06

    De tekeningen vind ik in ieder geval al prachtig!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.