10 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Doolhof / Labyrinth, het spel voor jong en oud

Doolhof

Ik hoor je denken: ‘Hé, die ken ik!’ Ik denk namelijk dat dit spel velen bekend voorkomt. Dit is Labyrinth, in Nederland beter bekend als Doolhof.

Wij speelden dit spel al jaren geleden thuis met de familie, en ik was dan ook blij verrast toen ik zag dat dit spel nog altijd te koop is.

Doolhof: net als vroeger!

Doolhof

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Wat is Doolhof toch een geweldig spel! En wat
nu het mooiste eraan is: het spel is vrijwel niet veranderd! Geen nieuwe afbeeldingen op de kaartjes, geen andere speelwijze, geen ander bord. En precies dát maakt dat ik het juist zo geweldig vindt! Dit spel heeft geen veranderingen nodig. Ik zie tegenwoordig vaak oude spellen die in een nieuw, modern jasje zijn gestoken, maar wat mij betreft is dat helemaal niet nodig! Goed = goed en dat bewijst Doolhof! 🙂

Hoe werkt het ook alweer?

Bij Doolhof krijgen alle spelers een aantal kaartjes met afbeeldingen. Het hele bord wordt vol gelegd met losse stenen en het is aan jou om in dit bewegende doolhof zo snel mogelijk naar de afbeeldingen op je kaartjes te gaan.
Als je aan de beurt bent, mag je een steen in het doolhof schuiven. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat er een pad komt naar de afbeelding waar je heen moet. Zonder het te weten zou het zomaar kunnen dat je een andere speler nu juist helpt, of juist tegenwerkt. Dat zorgt voor erg leuke, spannende en grappige momenten.

Het spel is super leuk om te spelen, zowel voor kinderen als volwassenen. Ook spelen met je grote broer of zus is geen probleem, want in de spelregels staat uitgelegd hoe de ene speler op een makkelijker niveau kan spelen als de andere speler.
Het spel ontwikkelt het denkvermogen en vraagt om inzicht. Daarnaast stimuleert het je kind om te puzzelen en door te denken. (‘Als ik dit doe, dan gebeurt dit, en kan ik dat..’)

Go or No Go?

Het spel is makkelijk op te zetten en weer op te ruimen. De doos waar het spel in zit is netjes
met uitsparingen gemaakt zodat alle accessoires op hun plek blijven. Wat een verademing vergeleken met gewoon een doos waar je het hele spel en alle accessoires los in doet, zoals je tegenwoordig bij érg veel nieuwe spellen ziet. Kleinigheidje, maar ik hou ervan!

Het lijkt me duidelijk dat Doolhof van ons een GO krijgt en wat ons betreft, is het een grote aanrader voor Sinterklaas of Kerst!

Doolhof

Feitjes
– Aantal spelers: 2 – 4 spelers
– Leeftijd: Volgens het spel vanaf 7 jaar, maar Daan en Jesse van 5 jaar spelen het al erg graag!
– Speelduur: 20-25 minuten
– Prijs: gemiddeld rond de €30,- en hier te koop.

Doolhof
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Mommy's Musthaves - Kick-off! - Go or No Go
  11 februari 2016 at 09:01

  […] Welk gezelschapsspel vinden jullie het leukste om te spelen? We hebben veel favorieten, maar één van de leukste vinden we Doolhof. […]

 • Reply
  sanne
  18 november 2015 at 21:18

  Eens! Kinderen op school vinden het geweldig en ik ook!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.