3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Producten voor kids

No Go: Het Zorgenvriendje – { Review }

Vinden wij een zorgenvriendje nu echt leuk of niet

Vorig jaar waren de Zorgenvriendjes nieuw, dit jaar zijn ze nog steeds erg aanwezig. Op televisie zijn weer reclames te zien en de speelgoedwinkels liggen er vol mee. Reden voor mij om er een blog aan te wijten: een Zorgenvriendje. Voor mij zijn deze schattige monstertjes namelijk een No Go!

Het idee achter het Zorgenvriendje

Het idee achter het Zorgenvriendje vind ik helemaal geweldig! Je kunt je zorgen kwijt op een briefje, in de vorm van een tekst, een tekening of wat je dan ook fijn vindt.
Dit briefje stop je voor het slapen gaan in zijn mond, zodat je daarna lekker kunt gaan slapen.
Zoals ze zelf aangeven lost het Zorgenvriendje niet al je problemen op, maar het is een eerste stap naar je wat beter voelen. Met de knuffel kunnen kinderen beter leren omgaan met hun zorgen.
Daarnaast zien ze er ook nog eens erg leuk uit en zijn ze lekker zacht en dus knuffelbaar.

Waarom ik niet zo enthousiast ben over het Zorgenvriendje

Het Zorgenvriendje is voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Daar ligt voor mij het eerste probleem: de meeste kinderen van 3 tot en met 5 jaar hebben naar mijn idee geen zorgen die een beetje beter gemaakt kunnen worden door het Zorgenvriendje. Bij de meeste kids zijn zorgen rond deze leeftijd: Pijn gedaan, ruzie met vriendje/broertje/zusje, verloren met een spelletje, iets niet gekregen wat je graag wilde, enz.
Zijn dit zorgen die een Zorgenvriendje weg moet nemen? Mwaa…nee, dat zijn gewoon dingen waar je als kind mee om moet gaan en moet leren dat het erbij hoort. Voor de 6+ers kan ik me voorstellen dat dit anders ligt.ZorgenvriendjeHet tweede probleem vind ik dat het erg lastig uitleggen is aan een kind dat er een Zorgenvriendje is, dat je zorgen niet kan doen verdwijnen, maar het kind wel wat beter kan laten voelen. Als een kind zich zorgen maakt om bijvoorbeeld opa die heel ziek is, dan vraag ik me af of het het kind helpt om deze zorgen aan zijn zorgenvriendjes te geven. Voelt hij zich dan de volgende dag iets beter?

Ten derde is het idee van de makers erachter dat de ouders de geschreven of getekende briefjes van de kinderen in het Zorgenvriendje vinden, om er vervolgens over te praten of er iets mee te doen. Ok, het is fijn dat je de zorgen van je kind kent en er iets mee kan doen, maar van de andere kant voelt het ook een beetje als verraad. Je kind denkt zijn zorgen veilig te kunnen delen, en vervolgens weten je ouders er alles van. Hmm, voelt toch niet echt fijn!

Tot slot vind ik de Zorgenvriendjes behoorlijk prijzig. Voor 17 euro heb je de kleine versie en voor maar liefst 30 euro heb je een grote versie. Een oplossing hiervoor is natuurlijk een Zorgenvriendje haken of op een andere manier een Zorgenvriendje maken. Dat scheelt een hoop geld en als je er een beetje handig in bent kun je zo vooruit. Genoeg voorbeelden op internet.

No Go

Daan heeft een tijdje zo’n Zorgenvriendje gehad, maar zijn mond diende vooral als opslagplaats voor kleine speeltjes, poppetjes, figuurtjes, enz. Er zijn geen zorgen in zijn mondje verdwenen. En na een week of 2 keek Daan zijn Zorgenvriendje niet eens meer aan.

Al met al krijgt dit kleine, maar zeker wel schattige monstertje van mij dus een No Go.

Heb jij wel positieve ervaringen met het Zorgenvriendje of denk jij er anders over? Laat het me vooral weten, ik ben benieuwd!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  { Review } | No Go: Play-Doh ijsmachine - Go or No Go
  12 januari 2016 at 12:49

  […] is gelukkig al even geleden, maar vandaag heb ik voor jullie een review met als uitkomst een No Go! De twijfelachtige eer […]

 • Reply
  Go or No Go
  30 oktober 2015 at 17:03

  Bedankt voor je leuke compliment, Kevin! 🙂

 • Reply
  Kevin
  30 oktober 2015 at 16:16

  Super leuk geschreven en spot -on!
  Erg verfrissend om je stuk te lezen.

  Groet,

  Kevin

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.