3 - 4 jaar 5 - 6 - 7 jaar Creatief

{ Review } | Magisch speelzand: Welke heb je allemaal?!

Speelzand

De hit van vorig jaar…en ook in 2015 nog steeds razend populair: Magisch speelzand!

Voordelen
– Je kunt er heerlijk binnen mee spelen. Zorg wel voor een dienblad o.i.d. om in te spelen, dat maakt het opruimen wat makkelijker
– Je kunt allerlei vormpjes gebruiken, van zandbakvormpjes tot taart- en koekvormpjes
– Het aanbod is groot, dus je kunt zelf kiezen voor een goedkoop alternatief of een bekend merk …
– Het zand droogt niet uit, ook niet als je het 1-2 dagen laat liggen zonder luchtdicht te verpakken

Nadelen
– Als je de kleuren zand door elkaar mengt, kun je het zand niet meer opnieuw op kleur sorteren
– De kunstwerkjes van het zand van de Action zakken iets sneller in elkaar dan van bijvoorbeeld Super Sand.

Soorten speelzand

Vorig jaar had je nog vooral de keuze uit Super Sand van Goliath of Kinetic Sand. Inmiddels zijn we een jaar verder en zie je in veel winkels goedkope alternatieven verschijnen voor het toch redelijk prijzige magische zand. Zo kun je inmiddels allerlei kleuren magisch zand kopen bij de Action, maar ook bij onder andere de Hema en Kruidvat kun je nu terecht voor magisch zand.

Zelf heb ik in begin getwijfeld welk merk ik zou kiezen, maar inmiddels heb ik gemerkt dat al het magische speelzand, ongeacht het merk, prima is om mee te spelen. Met alle merken kun je goed bouwen, hoewel je kunstwerkje van de Action iets sneller in elkaar zal zakken als het Super Sand van Goliath.

Het gekleurde magische zand maakt het toch weer net even ietsje leuker, als je na een poosje wel klaar bent met de standaard kleur zand. Het nadeel is dat je, wanneer je de kleuren mengt, de kleuren niet meer uit elkaar kunt krijgen.

Als ik je nu een advies zou mogen geven, zou ik kiezen voor het zandkleurige zand van de Hema, aangevuld met gekleurd zand van de Action. Goed betaalbaar, prima om mee te spelen en qua kosten zeer betaalbaar.

Feitjes

– Prijs: (verrekend naar 450 gram om voor jullie een goede vergelijking te maken, maar dus niet allemaal in deze hoeveelheid te koop):
* Super Sand 450 gram: €9,99
* Kinetic Sand 450 gram: €6,50
* Kruidvat 450 gram: €5,20 (Alleen te koop als het in de folder wordt aangegeven)
* Hema 450 kilo: €4,50
* Action 450 gram: €3,60
– Leeftijd: Vanaf 3 jaar
– Aantal spelers: 1 of meerdere

 

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

1 Comment

  • Reply
    Mommy's Musthaves - Fleur van Mama's Liefste - Go or No Go
    21 april 2016 at 08:30

    […] iets wat meer op de BSO wordt gedaan. Wel kan Grote Zus zich uren bezighouden met ministeck. Ook speelzand is bij ons in huis een groot succes. Voor de vakantie heb ik ook de Woezel&Pip Speelzand Memorie […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.