3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Magisch speelzand: Welke heb je allemaal

{ Review } | Magisch speelzand: Welke heb je allemaal

Wat een hit is dit…en gelukkig ook gewoon tijdloos en daardoor oneindig leuk: Magisch speelzand Dit is het soort speelgoed dat nooit uit de mode raakt, omdat het tijdloos is. Een beetje net als strijkkralen.

Voordelen van magisch speelzand

 • Je kunt er heerlijk binnen mee spelen. Zorg wel voor een dienblad o.i.d. om in te spelen, dat maakt het opruimen wat makkelijker
 • Je kunt allerlei vormpjes gebruiken, van zandbakvormpjes tot taart- en koekvormpjes
 • Het aanbod is groot, dus je kunt zelf kiezen voor een goedkoop alternatief of een bekend merk
 • Het zand droogt niet uit, ook niet als je het 1-2 dagen laat liggen zonder luchtdicht te verpakken. Als je het wel luchtdicht verpakt (in een afgesloten bakje bijvoorbeeld) gaat het serieus jaren mee: ik spreek uit ervaring.

Nadelen van magisch speelzand

 • Als je de kleuren zand door elkaar mengt, kun je het zand niet meer opnieuw op kleur sorteren
 • De kunstwerkjes van het zand van de Action zakken iets sneller in elkaar dan van bijvoorbeeld Super Sand.

Soorten speelzand

Vorig jaar had je nog vooral de keuze uit Super Sand van Goliath of Kinetic Sand. Inmiddels zijn we een jaar verder en zie je in veel winkels goedkope alternatieven verschijnen voor het toch redelijk prijzige magische zand. Zo kun je inmiddels allerlei kleuren magisch zand kopen bij de Action, maar ook bij onder andere de Hema en Kruidvat kun je nu terecht voor magisch zand.

Update: nu ik dit artikel weer tegenkom en online kijk, zijn er vele soorten magisch speelzand te koop, tegen allerlei prijzen en allerlei soorten. Te veel om op te noemen eigenlijk, maar hieronder zie je een overzichtje van bol.com met allerlei soorten speelzand.
De Action, Kruidvat en Hema hebben momenteel geen speelzand meer, omdat het anno 2019 een beetje uit de mode is..maar zoals ik al zei: het is echt tijdloos, ieder kind zal hier super veel plezier mee beleven. op Bol.com vind je vele merken!

Zelf heb ik in begin getwijfeld welk merk ik zou kiezen, maar inmiddels heb ik gemerkt dat al het magische speelzand, ongeacht het merk, prima is om mee te spelen. Met alle merken kun je goed bouwen, hoewel je bouwsel van de Action iets sneller in elkaar zal zakken als het Super Sand van Goliath.
Het gekleurde magische zand maakt het toch weer net even ietsje leuker, als je na een poosje wel klaar bent met de standaard kleur zand. Het nadeel is dat je, wanneer je de kleuren mengt, de kleuren niet meer uit elkaar kunt krijgen.

Als ik je nu een advies zou mogen geven, zou ik kiezen voor Kinetic Sand, aangevuld met gekleurd zand van de Action omdat dat leuk is. Met Kinetic Sand haal je echt goed speelzand in huis. Let wel op dat je het Kinetic Sand niet gaat mengen met die van de Action!

Feitjes

 • Prijs: (verrekend naar 450 gram om voor jullie een goede vergelijking te maken, maar dus niet allemaal in deze hoeveelheid te koop):
  * Super Sand 450 gram: €9,99
  * Kinetic Sand 450 gram: €6,50
  * Kruidvat 450 gram: €5,20 (Alleen te koop als het in de folder wordt aangegeven)
  * Hema 450 kilo: €4,50
  * Action 450 gram: €3,60
 • Leeftijd: Vanaf 3 jaar
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.