5 jaar 6 jaar 7 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } – No Go! Muizenval

Met veel enthousiasme heb ik dit spel gekocht voor mijn kinderen en net zo enthousiast waren zij toen ze het spel kregen. In mijn achterhoofd had ik die geweldige Muizenval van vroeger, waar ik als kind veel mee gespeeld heb. Helaas viel deze nieuwe versie van Muizenval echt tegen.

Voordelen
* Het spel ziet er super uit met mooie kleuren en lieve diertjes als speelfiguren.
* Het is een degelijk spel, het gaat niet zomaar kapot.

Nadelen
* Als je je speelfiguur verzet, stoot zowel een volwassene als een kind erg vaak per ongeluk tegen iets aan op het speelbord, waardoor de kogel (zware knikker) al begint te rollen of het aapje uit de boom zakt.
* Het spelelement zelf is redelijk simpel, waardoor een kind er redelijk snel op uitgekeken is.
* Als je een kogel kwijt raakt, kun je het spel niet meer spelen. Met een normale knikker werkt het spel niet, deze is niet zwaar genoeg.
* Het spel is (te) prijzig.

Muizenval valt ons tegen..

Het spel in elkaar zetten is leuk om te doen en alle stukken zijn van degelijk materiaal. Helaas kun je dit niet zeggen van het kartonnen draaibordje, dat niet handig werkt voor kinderen en al snel buigt of kapot gaat. Ik vind het jammer dat hier niet ook een plastic bordje van gemaakt is, zodat het goed gebruikt kan worden door kinderen.

Het spelelement van Muizenval is erg simpel, waardoor mijn kinderen al snel uitgekeken zijn op het spel.
Tot slot wordt het plezier van het spel al snel verpest doordat je continu met je hand of arm tegen iets aan stoot, als je je muis wilt verzetten. Hierdoor wordt de kogel al in werking gesteld, en moet je weer opnieuw het spel opbouwen.
Al met al is Muizenval voor mij dus helaas een No Go, zeker gezien de prijs die je er voor betaald. 

Feitjes
– Leeftijd: vanaf 4 jaar
– Aantal spelers: 2 of 3 spelers
– Verkoopprijs: Rond de €20,-

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Go Or No Go
  25 september 2015 at 15:51

  Hoi Tamara,

  Leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie!
  Mocht je hem kopen en gespeeld hebben, ben ik super benieuwd wat je kids van de oude versie van Muizenval vonden! 🙂

 • Reply
  Anoniem
  25 september 2015 at 11:07

  Zoals ik op je facebook al zei: ZO blij met je eerlijke berichtje! Want nu ga ik deze dus NIET kopen 🙂 (maar je tip “zoek op marktplaats of ze nog een oude versie hebben” ga ik denk ik wel opvolgen 😉 )

  Tamara

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.