Fashion & Styling

How to: Kinderslaapkamer met thema natuur

Kinderen zijn dol op de natuur. Voor de allerkleinsten is het vaak fantastisch om alleen maar de blaadjes aan de bomen op en neer te zien gaan. En een kleuter gaat er het liefst lekker doorheen rennen en rollen zodra de herfst zijn werk heeft gedaan. Kinderen houden van buiten, dus hoe gaaf is het om een beetje van buiten naar binnen te halen. 

Dat kan natuurlijk met echte takken, planten en andere producten uit de natuur, maar ik ging op zoek naar items voor de kinderkamer die je zo online kunt shoppen en die dus geïnspireerd zijn op de natuur.

Muursticker

Een muursticker is ideaal wanneer je weinig ruimte hebt voor losse accessoires. Zo kun je tóch de kamer ontzettend mooi decoreren en echte eyecatchers maken. Ik vond twee mooie muurstickers van KEK Amsterdam van bomen, waarvan één zelfs een krijtbord boomstam heeft! Super leuk, al is het dan wel even belangrijk om uit te leggen aan je kroost waarom ze daar wél op mogen tekenen en op de muur dan weer niet 😉

Behang

Ik vind het geweldig als je op één van de muren in de kamer een behang hebt dat echt indruk maakt, en de aandacht trekt. De andere muren kun je dan rustig houden, zodat die ene muur er echt uitknalt. In het kader van natuur vond ik een behang met hele leuke en vrolijke vogelhuisjes, maar ook een mooi behang met wilde dieren van Studio Ditte. Wil je dus meer richting de dieren, dan is die laatste perfect. Ik vind hem ook echt geweldig omdat de dierenhoofden bijna 3D lijken! En heel gaaf om het dan met losse accessoires af te maken met een wereldbol of losse diertjes.

Vogelhuisjes

Als je toch meer van de vogelhuisjes bent, dan kun je dat vaker laten terugkomen. Je kunt één muur met vogelhuisjesbehang van Studio Ditte maken, en dan bijvoorbeeld op een andere muur een aantal vogelhuisjes hangen.
En helemaal leuk om dit dan te combineren met een bijpassend dekbedovertrek. Heb je nog een stukje behang over, dan zou je misschien wel een mooi poppenhuis kunnen behangen met hetzelfde behang. Erg leuk om op die manier behang weer terug te laten komen.

Poef

Mijn favoriet: De Bosque poef van het Italiaanse merk Seletti. Een super leuke en vooral prachtige poef die de kamer direct een natuur-uitstraling geeft. Zoals je kunt zien is hij prachtig gemaakt. Je kunt hem als zitje of als tafeltje te gebruiken, hij is goed stevig, is gemaakt van katoen en hij is beschikbaar in twee maten.

natuur

Losse accessoires

Om het af te maken zou ik her en der wat losse accessoires neerzetten. Op een wandplankje, of op de commode, op de kast of in een nachtkastje. Op die manier maak je het helemaal af. Bijzondere accessoires zijn de houten dieren van Kay Bojesen. Geen knuffeldieren, maar houten dieren. En hele bijzondere ook, want het beertje komt bijvoorbeeld uit 1952. Hij is gemaakt van eikenhout en esdoorn.

Heb jij nog tips voor een natuurlijke inrichting voor de kinderkamer? Laat het hieronder in de comments weten!





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.