Gastblog Voeding en gezondheid

Kindvriendelijk recept: Brownie met zoete aardappel

Kinderen groente te eten geven, dat wil nog wel eens problemen geven. De truc is dan ook om die groenten te verstoppen in iets dat ze heel erg lekker vinden. Dat heb ik gedaan, en ik maakte deze brownie op basis van zoete aardappel.

Bereidingstijd: 30 min
Oventijd: 30 min

Benodigdheden:

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels cacoapoeder
  • zoetstof
  • 1 cakeblik
  • Blender of keukenmachine
  • Oven

Aan de slag

  1. Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
    2. Schil en kook de zoete aardappel tot deze zacht is. Daarna laat je hem afkoelen en doe je hem in de keukenmachine of in de blender. Maal hem fijn.
    3. Voeg de eieren, zoetstof en cacoapoeder toe aan de zoete aardappel en meng alles tot een mooi geheel.
    4. Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal en schep het deeg erin. Het deeg zet  je 30 minuten in de oven.
    5. Na 30 minuten controleer je of de brownie gaar is, door erin te prikken met bijvoorbeeld een satéprikker. Als er geen deeg blijft plakken aan de satéprikker, haal je de schaal uit de oven en laat je de brownie 10 min. afkoelen.

Zoals je ziet is het heel makkelijk om dit recept te maken, en het is ook nog eens veel gezonder dan de reguliere brownies. Ik maak ze zelf ook regelmatig; als echte vrouw kan ik maar moeilijk van chocolade afblijven en dat hoef ik nu ook niet.
brownies


Dit gastblog is geschreven door Tessa IJmker.
Wil je meer lekkere, maar gezonde recepten vinden? Op haar blog schrijft ze regelmatig over lekkere recepten, fijne workouts en haar hardlooptrainingen.

 





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

  • Reply
    Ineke
    5 oktober 2016 at 18:44

    Hhhmm dit ga ik eens proberen!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.