5 - 6 - 7 jaar 8+ jaar

Een skateboard voor een 6-jarige?

skateboarden kidsVorige week liep ik met Daan en Jesse over de vrijmarkt en de heren zagen iets liggen waar ze beide meteen wild van werden. Een skateboard voor kinderen. 

Een fel groen klein skateboard zagen ze liggen. Zo een als op onderstaande foto. De jongens keken mij met hun grote puppy ogen aan, of we pleaseee het skateboard konden kopen. Na een korte inspectie zag ik een scheur in het bord en een wankel wieltje, dus we hebben hem toch maar laten liggen. Maar ik beloofde de jongens wel dat ik eens zou kijken op internet naar kinder skateboards.

skateboard kinderen

Ik kwam tijdens mijn online zoektocht uit bij de website van Lobbes. Hier zag ik een ruim aanbod aan skateboards staan, dus zo kon ik makkelijker verschillende soorten, maten en prijzen vergelijken.
Op de site zag ik het skateboard ook staan die we op de vrijmarkt hadden gezien, dat was het Urban District Single Kickboard. Een skateboard voor kinderen vanaf 5 jaar en zelfs ik zou er – in theorie – op kunnen skateboarden, want hij heeft een draaggewicht tot 80 kilo. Nogmaals, in theorie, want ik denk dat ik in de praktijk een afstand van 3 meter op zo’n ding niet overleef.

De kinder skateboards variëren van €10,99 tot €69,99. De meeste skateboarden zijn voor kids vanaf 6 jaar en verkrijgbaar in allerlei stoere designs. Zo zag ik onder andere Spiderman en Minions skateboards langskomen, maar ook gewoon gaaf gekleurde skateboards. Als ik er één voor Daan en Jesse zou kiezen, zou ik voor het Hudora skateboard  gaan. De prijs vind ik prima, namelijk €29,95 en zo heb je in ieder geval meer kwaliteit als de goedkoopste variant. Ook ziet hij er stoer uit met lekker felle kleuren.
Daarnaast zit er een slipvaste griptape op, wat naar mijn idee het skateboarden al een stukje makkelijker en veiliger maakt. Gelukkig kun je bij Lobbes ook terecht voor kinderhelmen, want dat lijkt me in het begin wel zo veilig.

skateboarden kind 5 jaar

Als de jongens het nu echt heel leuk vinden, dan is het ook nog wel een gaaf idee om een ramp erbij te maken, of voor de minder creatievelingen, er één te kopen.  Ook deze hebben ze in allerlei maten bij Lobbes. De goedkoopste is €19,95 dus op zich valt ook dat nog reuze mee 🙂 .

skateboard kind 6 jaar

Ik ben er nog niet uit of ik daadwerkelijk twee skateboards voor ze ga kopen of niet. Daan en Jesse zijn over het algemeen niet zo heel stoer en ik vraag me dan ook echt af of ze het wel durven en leuk vinden. Nu weet ik dat een vriendje van ze een skateboard heeft, dus binnenkort gaan we het daar maar eens een keer uit proberen. Ik ben benieuwd!

Kunnen en durven jullie kids te skateboarden?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge